Home

Achtergrond

Noodweer in Italië, honderden toeristen vast

Italië wordt geteisterd door hevige regenval en storm. Het noodweer heeft geleid tot overstromingen en aardverschuivingen, die één mensenleven hebben geëist. Honderden toeristen zitten vast op de Eolische Eilanden, omdat de veerdiensten uit de vaart zijn genomen vanwege de onstuimige zee .

In het zuiden van de Tyrreense Zee zijn er bij windkracht 9 golven van bijna 8 meter hoog, zo meldt persbureau ANSA. Veel toeristen zitten al dagen vast op de eilanden en kunnen niet naar hun werk. Aan de oostkust van de Tyrreense Zee is, ten zuiden van Napels, bij hevige regen en storm een rots losgeraakt uit de kust. De steenmassa heeft een restaurant getroffen; de 44-jarige eigenaar is gedood.

Alleen al in de regio Toscane zijn 133 aardverschuivingen geconstateerd, tientallen gezinnen hebben hun huizen moeten verlaten. Na een dijkdoorbraak bij Pisa wil de burgerbescherming een plan opstellen om alle rivierdijken in Italië te controleren. In verscheidene andere regio's zoals Ligurië zijn wegen afgesloten die blank staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.