Home

Achtergrond 9 reacties

Nog tien á twintig Q-koortsgevallen verwacht

Komende weken komen er tien tot twintig nieuwe Q-koortsbesmettingen bij.

Dat verwacht Fred van Zijderveld van het Centraal Veterinair Instituut op basis van de tankmelkmonsters die nu al geanalyseerd zijn.
Bedrijven worden besmet verklaard als na een positief GD-monster een bevestiging volgt in een door de Voedsel en Waren Autoriteit uitgevoerde test.

Daarnaast komen hoogstwaarschijnlijk nieuwe besmettingen aan het licht tijdens het komende lammerseizoen. Tankmelkmonsters of vaginaal-swabs die een Q-koortsbesmetting laten zien, laten geen ruimte voor twijfel. Besmet is besmet, zegt Van Zijderveld. Alleen als het testresultaat uitwijst dat er géén besmetting is, is er ruimte voor twijfel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenboertje,

  en ze zoeken net zolang tot ze die 2o bedrijven gevonden hebben, besmet of vrij, het maakt niet uit bij die hufters!

 • no-profile-image

  anton

  word het geen tijd dat er wat anders word geruimt

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  je kunt uit dit artikel wel lezen uit wat voor hoek de wind waait. Volgens Zijderveld als tank monsters een besmetting laten zien is er geen ruimte voor twijfel. ECHTER als ze niets vinden is er ruimte voor twijfel. Volgens mij als "ze" niets vinden is er ook geen ruimte voor twijfel, niets, is en blijf NIETS

 • no-profile-image

  erik schepers

  Neem de manier van Monsternemen door de RMO chauffeur op!!!! Vergeet geen enkel detail, hier klopt geen hout van!!!! procedure is inmiddels aangepast, maar er worden nog fouten gemaakt!!!! kortom neem de monstername op en voorkom onrecht!!!!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ho effe Kanibaal. HOMOFIELE MEDEGEIT? Dat wordt lastig voor de verkeerd geaarde en fout gelokte opperruimster uit het Groene Hart! Coudillo Veerman zou zeggen: de spuit erin! Bel maar alvast de Rendac!

 • no-profile-image

  Inge

  Wat een lef van Fred van Zijderveld om dit te durven schrijven. De gezinnen van de (nog) niet besmette bedrijven slapen nu al slecht omdat ze angst hebben om ook besmet verklaart te worden.Je hebt maar èèn besmette geit nodig om alles kwijt te raken. En dat weten we met z'n allen maar al te goed. Zoek maar naar andere oplossingen, dit slachten mag en kan toch niet doorgaan.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Nu zijn het de gezonde drachtige dieren.Dan komen de geiten met een kromme neus,met een buitenlandsgeblaat, de homofiele medegeit....etc

 • no-profile-image

  boer

  Dat worden er wel duizenden, nu de geiten bij kinderboerderijen mogen blijven leven

 • no-profile-image

  boer met de pet

  de fam schepers uit laren is een aantal dagen gevolgt door tv gelderland kijk maar even op uitzending gemist bij tv gelderland het programma :alles uit de kast:dan kun je precies zien hoe de AID en andere instanties te werk gaan tijdens het te ruimen en scannen van geiten en wat mijn verbazing schets is dat de lievelings giet van schepers op het moment aan het lammeren is terwijl de boel geruimt word mag blijven leven omdat ze niet meer drachtig is dus ik zou zeggen als de gieten bijna uitgetelt zijn de spuit erin om de geboorte te op te wekken want guste geiten nemen ze niet mee

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.