Home

Achtergrond 3 reacties

Nog sterkere dominantie zonen O-Man stierindex

De nieuwste uitdraai van de stierindex voor zwartbonte stieren vertoont een verdere opmars van O-Man-zonen.

Dit is zowel te zien bij de nationale index voor zwartbont als op de Interbull-lijst. O-Man zelf (O-Bee Manfred Justice-Et) van WWS blijft stevig aan kop van de nationale index. Ook de posities van de nummers twee en drie (Ramos en Braedale Goldwyn) zijn ongewijzigd. De hoogstgeplaatste nieuwkomer op de nationale zwartbont-lijst is Woudhoeve 1042 Impuls met een NVI van 239. Deze scoort ook goed op melkgeld, maar weer iets zwakker op de verwachte levensduur.

Bij de eerste vijftig op deze index komen in totaal tien nieuwkomers voor. Afgezien van nummer 41, Triangel D Hillside, zijn dat allemaal O-Man-zonen.

Op de Interbull-lijst van zwartbonte stieren is de dominantie van O-Man-zonen groot. Bij de eerste vijftig topstieren stammen er vijf niet af van vader O-Man. De twee nieuwkomers op deze lijst, op de posities 37 en 49, zijn beide O-Man-zonen.

De posities 1 en 2 op de zwartbonte Interbull-lijst zijn onveranderd. Op de nummer 3-positie staat Badger-Bluff Fanny Freddie, die een 85 punten hogere NVI heeft gekregen. Twee andere nieuwkomers zijn ook Amerikaanse O-Man-zonen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  Auteur moet zich schamen, een pvdd zou als hij het bericht van de auteur leest meteen kamervragen stellen.

 • no-profile-image

  R Bos

  Ik zie dat het bericht is aangepast.
  Opmerking gaat dus niet meer op over TL/TV e.d.

 • no-profile-image

  R Bos

  In dit bericht staat onterecht dat de nieuwkomers erfelijke aandoeningen hebben . Dat is NIET juist. Schrijver is waarschijnlijk in de war met de kolom Tv/TY e.d. Dit betekent juist Tv is getest vrij van CVM, Tl vrij van BLAD, Ty vrij van Brachispyna. Enzovoort
  Graag de auteur even beter zijn huiswerk doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.