Home

Achtergrond

Nog geen concreet advies Commissie Pachtnormen

De Commissie Pachtnormen heeft nog geen concrete adviezen tot wijzigingen van het pachtprijzensysteem.

Dat blijkt na de bijeenkomst van de commissie. Landbouwminister Gerda Verburg heeft de Commissie Van Hall gevraagd opnieuw bij elkaar te komen om de kritiek op het pachtprijzensysteem te beoordelen. De commissie heeft hierbij de knelpunten verkend. De commissie heeft besloten nog een aantal keren bijeen te komen om concrete voorstellen te doen voor de evaluatie van het pachtprijzensysteem die voor 2010 gepland staat.

"Aandachtspunten van de commissie zijn onder andere de wenselijkheid van een systeem van aftrekposten voor gebieden met natuurlijke handicaps en de representativiteit van de steekproef", meldt de bond van landpachters BLHB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.