Home

Achtergrond

Nieuwe voorraad voer voor jongvee om winter door te komen

Het jongvee van melkveehouder Janus Peeters uit het Friese Luinjeberd heeft voorlopig genoeg te eten.

Vandaag werden op zijn bedrijf 250 pakken kuilvoer geleverd. Peeters teelt zelf mais, maar verkoopt dat en koopt zijn voer daarna weer in. Het voer is afkomstig van veehouder Willem de Jong uit Ureterp. Die regelde ook dat het voer op het erf van Peeters terecht kwam. Een loonwerker reed met zes platte wagens en drie trekkers om de kuilvoer te verplaatsen. Op het erf zorgde een neef van De Jong, tevens loonwerker, er voor dat de pakken op de goede plek terecht kwamen. Foto Alex de Haan

Ongeveer 1.400 mensen schaatsten vandaag op het natuurijs van het Henschotermeer de eerste toertocht van 2010. Naast de toerrijders die zich hadden ingeschreven voor de tocht, telde Schaatsvereniging Woudenberg heel veel mensen zonder stempelkaart. "In totaal waren er zo’n vijfduizend mensen op het ijs", aldus Henk Boom. Foto ANP

Deze Suffolk-schapen in Zuid-Engeland zakken tot hun buik in de sneeuw. In sommige delen van het land ligt meer dan een halve meter sneeuw. Foto ANP

Op het waddenpeenbedrijf van Koops uit het Groningse Usquert zijn Hendrik Eerkens van Agrifirm, een medewerker en Jan Anko Havinga bezig met het proefspoelen van peen. "De kwaliteit van de peen is goed", zegt Jan Anko Havinga. De peen die op de foto gespoeld werd, is van zijn vader. Hendrik Eerkens helpt bij het uitsorteren van de ondermaatse en afgekeurde peen. Als hij een beeld heeft van de kwaliteit van de peen wordt de prijs bepaald. Foto Jan Bouwman

Fruittelers Ludo Lousbergh geeft uitleg over de snoei van Conférence-bomen op de Pibo-school in het Belgische Tongeren. Zo’n dertig fruittelers, maar ook scholieren, kregen uitleg over snoei en tips om meer grote vruchten te telen. Dat kan de opbrengst verhogen. De Nederlandse adviseur Peter van Arckel van fruitadvies Zuid-Limburg gaf uitleg over nieuwe rassen Junami en Rubens. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.