Home

Achtergrond

Nieuwe rode tulp gedoopt

Donderdagavond is, tijdens de inzendersbijeenkomst van de Midwinter Flora bij CNB in Lisse, een nieuwe tulp gedoopt.

Het betreft een rode tulp met 'Gander' bloed en draagt sinds de doop de naam "Bollen Mina’s". Op zichzelf waarschijnlijk geen naam die in de grote bloemenmarkt aansprekend is, maar de tulp zelf heeft volgens Paul Botman, die de cultivar ontwikkelde wel marktpotentie.

De naam van de tulp is ontstaan uit het gegeven dat Ria Vonk, de voorzitster van het populaire dameskoor uit Lisse onlangs op 56-jarige leeftijd is overleden doch voor haar overlijden nog zelf de tulp uitzocht en liet weten de tulp naar het koor te willen noemen. De doop werd verricht door echtgenoot Paul (midden) en haar zoons Peter links) en Arjan (rechts). Tijdens de inzendersbijeenkomst werden ook vijf inzenders gehuldigd die al 25 jaar aan de Midwinterflora deelnemen. Die inzenders zijn de firma Snoek, Paul van Bentem, het CNH Hyacintenteam, de Proeftuin Zwaagdijk en C.S. Weijers.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.