Home

Achtergrond

Nieuwe dimensie in leliehandel

De handel in leliebollen heeft een nieuwe dimensie gekregen.

Niet dat de handel in verhoogd tempo doorgaat of dat de prijzen zijn gestegen, maar door het feit dat de handel op zoek is naar het vervangen van orders waaraan niet kan worden voldaan. De kwekerij is nog volop aan het uitleveren, maar het is duidelijk dat dit voor een aantal orders voorlopig niet opgaat.

Vlak voordat de eerste vorst uitbrak moest een aantal kwekers namelijk stoppen met rooien en zijn de bollen die nog in de grond zitten met stro afgedekt in afwachting van betere tijden. Het gaat hierbij vermoedelijk om een oppervlakte van tussen de 80 en 100 hectare. Men wacht dus op de dooi, maar als je op de huidige weersberichten afgaat en ook meeneemt dat er pas gerooid kan worden als de hal uit de grond is, dan is de verwachting dat die bollen niet voor eind januari gerooid kunnen worden. Voor de handel is dat te laat en die is dus op zoek naar alternatieven.

Overigens zijn de bollen die nog gerooid moeten worden ook niet meer geschikt voor een langere bewaring en is de kans niet uitgesloten dat zich uiteindelijk toch ook nog vorstschade openbaart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.