Home

Achtergrond

Nieuwe cijfers over werkloosheid

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt vandaag het nieuwe werkloosheidscijfer bekend.

Vorige maand was het aantal opgelopen tot 412.000 mensen, hetgeen inhoudt dat 5,2 procent van de beroepsbevolking werkloos thuiszit. Een jaar eerder was dat nog 3,6 procent.

In een jaar tijd kwamen er 121.000 werklozen bij en het einde is nog niet in zicht. Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de werkloosheid dit jaar verder zal oplopen naar 510.000 mensen, ofwel 6,5 procent.

De toenemende werkloosheid treft vooral jongeren zonder diploma hard. Zij hebben de grootste moeite om aan de slag te komen. Het werkloosheidspercentage onder jongeren is ruim twee keer zo hoog als het gemiddelde percentage.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.