Home

Achtergrond

Nieuwe beving in Haïti

Het Caribische Haïti is vanmorgen opnieuw getroffen door een aardbeving.

De kracht was 6,0 op de schaal van Richter volgens de Amerikaanse geologische dienst (US Geological Survey). Er zijn vooralsnog geen meldingen van schade of slachtoffers door de flinke nabeving die rond twaalf uur onze tijd plaatsvond.

Het epicentrum van de beving lag op 60 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van Port-au-Prince op bijna 10 kilometer diepte. De beving veroorzaakte grote paniek in het vorige week zwaar getroffen Port-au-Prince. Bewoners van panden die de aardbeving van 12 januari hebben overleefd, renden geschrokken de straat op.

De aardbeving van ruim een week geleden had een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag even ten zuidwesten van Port-au-Prince en heeft volgens schattingen tussen de 100.000 en 200.000 mensen het leven gekost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.