Home

Achtergrond

Nieuw logo moet Schiphol modern smoel geven

Luchthaven Schiphol krijgt met ingang van dit jaar een nieuw logo.

Het huidige logo is verouderd en Schiphol wil met het nieuwe logo werken aan een modernere uitstraling, aldus een woordvoerster dinsdag.

Schiphol zegt niet wat voor investering met het nieuwe logo gemoeid is. "Omdat veel gebeurt op vervangingsbasis is het niet een enorm grote investering.'' Het nieuwe logo heeft een "vriendelijker lettertype en uitstraling''. Het woord Schiphol wordt meer benadrukt in het logo ten koste van de naam Amsterdam Airport.

Op dit moment wordt het drukwerk zoals de brochures voorzien van het nieuwe beeldmerk, waar de achtergrondkleuren rood en blauw plaats hebben gemaakt voor grijs. De informatiebalies op de luchthaven worden vanaf februari onder handen genomen.

In het voorjaar wordt het grote logo op het hoofdkantoor van Schiphol vervangen en in het tweede kwartaal de meest in het oog springende, die op het plein van Schiphol Plaza.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.