Home

Achtergrond 2 reacties

Nederlands koningshuis bijna duurste Europa

Het Nederlands koningshuis is het op één na duurste van Europa.

Dat heeft de Belgische politicoloog Herman Matthijs, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel, becijferd. Het Nederlandse koningshuis kost 39,6 miljoen euro per jaar, aldus Matthijs dinsdag in de Vlaamse krant De Morgen. Alleen de Britten zijn duurder uit: zij zijn 46,6 miljoen kwijt aan hun koninklijke familie.

In Noorwegen bedragen de kosten ruim 28 miljoen, in België 13,7 miljoen, in Denemarken en Zweden een dikke 12 miljoen en in Spanje bijna 8,8 miljoen. Het goedkoopst zijn de Luxemburgers uit: hun groothertog en familie staat jaarlijks voor 8,7 miljoen euro op de begroting.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    willem

    denk er eens over na wat het konings huis ons opbrengt, een staats bezoek word gevolgd door een hoge delegatie van ministers en captains of industrie uit NL, vevolgens worden er miljoenen aan contracten binnen gehaald. wat kost nu geld dan?

  • no-profile-image

    Leen

    Opzouten. Rovers zijn het, net als hun voorvaderen. Koningshuis is niet soidair met de bevolking en niet meer van deze tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.