Home

Achtergrond 3 reacties

'Nederland kan wereldproblemen helpen oplossen'

Nederland kan een cruciale rol spelen bij het oplossen van de grote problemen in de wereld.

Dat zei voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW dinsdag op een bijeenkomst van leiders uit overheid en bedrijfsleven.

"Nederland beschikt over de ondernemers en de kennis die fundamenteel zijn voor de toekomst van de aarde. Wat dat betreft is het een gelukkig land'', aldus Wientjes. Volgens hem kan vooral de Nederlandse kennis op het gebied van water, landbouw en logistiek van groot belang zijn.

"Op het gebied van water kan Nederland zoveel doen. We kunnen Bangladesh beschermen tegen overstromingen, de Malediven redden van de ondergang. Geef daar een paar miljard aan uit en je slaat een paar vliegen in een klap.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Nederland geeft al zoveel aan het buitenland,koploper in ontwikkelingshulp,de belastingbetaler zal dit dan ook weer moeten ophoesten,ga eerst maar eens rond bij de grote werkgevers ,bonusvangers en mensen die van alles kunnen declareren

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Wat zpu de wereld toch moeten beginnen zonder Nederland? De wereld zou reddeloos verloren zijn.

 • theorikyreintjes1

  De mensen met kennis gaan naar het buitenland en die gene die er niks van begrijpen laten hier de boel verslonsen. Watergangen niet vegen,opstuwen van water kennen ze niet. Als het mislukt is en ze moeten de schades uit betalenna een overstroming, is het de vraag of ze het kunnen en ook nog doen? Dat soort snel ander werk laten doen. Laat ze maar is goed zweten!

Of registreer je om te kunnen reageren.