Home

Achtergrond 1 reactie

Namen bekend van evaluatiecommissie Q-koorts

De ministers Gerda Verburg (LNV) en Ab Klink (VWS) hebben de leden bekendgemaakt van de commissie, die de aanpak van de Q-koorts evalueert.

Vanuit de humane gezondheid zitten de internist-infectiologen Jos van der Meer (Radboudziekenhuis, Nijmegen) en Peter Speelman (AMC) in de commissie; de veterinaire gezondheid wordt vertegenwoordigd door hoogleraar gezondheidszorg landbouwhuisdieren Arjan Stegeman (Universiteit Utrecht) en Piet Vanthemsche (voormalig hoofd van de Belgische voedselautoriteit FAVV en momenteel voorzitter van de Vlaamse Boerenbond); verder hebben zitting de Leidse bestuurskundige Jouke de Vries en de Wageningse hoogleraar communicatie Cees van Woerkom.

De naam van de voorzitter van de commissie was al bekend: Gert van Dijk. De ministers willen het evaluatierapport en hun reactie daarop nog voor het zomerreces naar de Kamer sturen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Ik ben voorstander van een parlementaire enquete. De procedure die uit dit artikel blijkt: rapportage aan de ministers en daarna door hen het leveren van een aanvullend commentaar, doet mij het ergste vrezen. In ieder geval het wijkt af van de procedure met de commissie Davids.

    Voorts mis ik een deskundige op het gebied van afvalstoffen, Arbo en last but not least een deskundige op het gebied van de Ruimtelijke Ordening.

    Vraag me af wat de 2e Kamer nu eindelijk eens gaat doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.