Home

Achtergrond

NS maakt treinen winterbestendig

De Nederlandse Spoorwegen (NS) investeren ongeveer 50 miljoen euro in hun treinen om ze winterbestendig te maken.

"We willen dit onze klanten niet meer aandoen'', zo verwees een woordvoerder vandaag naar de recente problemen op het spoor. Per direct wordt er 10 miljoen euro uitgetrokken voor verbeteringen, de rest is bestemd voor de langere termijn.

De NS heeft te kampen met uitval van treinen door het winterweer en er is inmiddels een achterstand in de reparatie waardoor er capaciteitsproblemen zijn.

Mede daarom introduceert de NS vanaf donderdag het zogenoemde 'zoutkaartje'. Om mensen te bewegen niet in de spits te reizen, krijgt iedereen die niet in de spits reist 40 procent korting op een kaartje. Dat is mede op verzoek van de overheid om automobilisten een aantrekkelijk alternatief te bieden voor de auto, aldus de NS.

Bovendien wordt de al uitgedunde dienstregeling verder uitgekleed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.