Home

Achtergrond 2 reacties

NMV blij met publicatie verklaring 21 lidstaten

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) is blij dat minister Gerda Verburg de verklaring heeft gepubliceerd van 21 EU-landbouwministers die tegen te vergaande liberalisering van de zuivelmarkt zijn.

De landbouwministers van 21 EU-lidstaten die op 10 december in Parijs bij elkaar kwamen, hebben verklaard dat de EU-lidstaten door het in werking treden van het Verdrag van Lissabon met daarin een ongewijzigd landbouw artikel niet om regulering heen kunnen. De NMV is daarom blij met deze verklaring, die nu ook in Nederland is gepubliceerd.

De 21 landbouwministers maken melding van de bijzondere waarde en positie van de Europese landbouw. De NMV ziet daarin ook een zekere waarborg voor het te voeren beleid, maar betreurt het dat Verburg zich er niet bij heeft aangesloten.

De NMV is niet alleen blij omdat de 21 lidstaten, exclusief Nederland en nog vijf EU-lidstaten, erkennen dat de Europese landbouw een bijzondere waarde heeft. Ook is ze blij dat wordt ingezien dat de landbouw van groot belang voor de onafhankelijkheid van Europa. Ook diversiteit, kwaliteit en veilige, gezonde voeding moeten voor alle Europeanen bereikbaar zijn en blijven, aldus de NMV. De landbouw moet 500 miljoen consumenten kunnen voeden en bijdragen tot het wereldwijde voedselevenwicht.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Lekker goedkoop he Gelukkig is lto en verburg er niet bij betrokken Schot in hun eigen voeten

  • no-profile-image

    anne

    een kinderhand is gauw gevuld. Ik had juist verwacht dat NMV zich zou verzetten tegen de nietszeggendheid van deze vage nietszeggende politieke retoriek en bla bla. Plas, glas, was.

Of registreer je om te kunnen reageren.