Home

Achtergrond 3 reacties

NBHV overweegt bezwaar tegen overname Alpuro

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) overweegt bezwaar te maken tegen de overname van kalverintegratie Alpuro door concurrent Van Drie.

In zijn ledenblad schrijft de NBHV zich als belanghebbende te hebben aangemeld bij zowel de Europese mededingingsautoriteit als bij de Nederlandse NMA.

Op die manier wil de bond de mogelijkheid om bezwaar te maken veiligstellen. NBHV-voorzitter Piet Thijsse geeft aan dat de bond eerst in gesprek wil met de mededingingsautoriteiten. "We willen met de autoriteiten van gedachte wisselen over de gevolgen van deze overname. Aan de hand daarvan bekijken we of we bezwaar gaan maken of dat we onder bepaalde voorwaarden, zoals bij FrieslandCampina, akkoord gaan."

Thijsse laat er geen twijfel over bestaan dat de NBHV kritisch tegenover de overnameplannen staat. "We zijn van mening dat er met een marktaandeel van 85 procent weinig sprake van vrije marktwerking kan zijn."

Van Drie en Alpuro hebben de plannen november vorig jaar bekendgemaakt. VanDrie verwacht in juni uitsluitsel van de mededingingsautoriteiten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arkink

  we werden uit gemolken door de supers en nu uit gewrongen door VAN DRIE!!!!!!

 • no-profile-image

  Boer

  Iedereen weet dat Alpuro al tijden te koop staat. Waarom hebben de mensen die nu tegen zijn geen actie ondernomen om het bedrijf of onderdelen daarvan te kopen? Vind het flauw om nu zo te reageren. Er is overigens geen keus meer. Zonder overname valt Alpuro om. Het management en de financiele positie zijn te zwak om in de grote wereld mee te kunnen doen.

 • no-profile-image

  kalverboerken

  de kalversector is al lang naar de ###@@ van concurrentie is al lang geen sprake meer in het voordeel van de mesters, voergeld afspraken worden gemaakt tussen de integratoren,wie wat en waar koopt tegen welke prijs is onderling ook geregeld, wie van integrator verandert, word tussen de integratoren eerst overlegt of het wel kan en zo ja tegen welke vergoeding, of alpuro nu verkocht word of niet het spel is al lang gespeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.