Home

Achtergrond

Monsanto in top 100 beste bedrijven voor werknemer

Het biotechnologiebedrijf Monsanto is dit jaar in de VS doorgedrongen in de top 100 van beste bedrijven om te werken.

Het Amerikaanse agriconcern General Mills heeft ook een plek op deze lijst.

De top 100 van beste bedrijven om te werken is gepubliceerd door het Engelstalige tijdschrift Fortune. Dat publiceert ook jaarlijks de Fortune 500, waarin Amerikaanse bedrijven worden gerangschikt op basis van omzet.

De plek van Monsanto op de lijst van beste bedrijven voor werknemers is opmerkelijk, stelt het tijdschrift. "In tegenstelling tot de massale protesten van activisten tegen de genetische veranderingen van gewassen die het bedrijf toepast, zijn medewerkers juist trots om voor een bedrijf te werken die in hun ogen zorgt voor voeding van de wereld." Het bedrijf telt in de VS 10.772 medewerkers.

General Mills is dit jaar geklommen van plaats 99 naar plaats 90. Het bedrijf wordt door de werknemers gezien als erg familievriendelijk. Zo’n 800 van de 16.681 medewerkers in de VS zijn getrouwd met een collega. Daarnaast heeft het bedrijf een sterkgroeiende kinderopvang.

Of registreer je om te kunnen reageren.