Home

Achtergrond 2 reacties

Monsanto boekt verlies

Monsanto heeft in het eerste kwartaal van boekjaar 2009/2010 een verlies geleden van 19 miljoen dollar (13,3 miljoen euro).

In het eerste kwartaal van 2008/2009 boekte het agrarisch concern een winst van 556 miljoen dollar (388,3 miljoen euro). De omzet in de periode 1 september tot 1 december 2009 is uitgekomen op bijna 1,7 miljard dollar (1,2 miljard euro). Dat is 36 procent minder dan de 2,6 miljard dollar (1,8 miljard euro) omzet in dezelfde periode een jaar eerder.

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat vooral de verkoop in Europa en Brazilië van onkruidbestrijdingsmiddelen op basis van glyfosaat is gedaald. In het eerste kwartaal van 2008/2009 verkocht Monsanto voor bijna 1,4 miljard dollar (978 miljoen euro) glyfosaatmiddelen, zoals Roundup. Dat is in de periode september tot en met november vorig jaar gedaald naar 509 miljoen dollar (356 miljoen euro).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ron

  Heel goed! bekijk nu de documentaire '' de wereld volgens Monsanto'' trap niet in de mooi praatjes van deze criminelen.

 • no-profile-image

  Frank

  <>#

  Kijk daarnaast ook de andere afleveringen, onbegrijpelijk dat de Nederlandse overheid dit bedrijf een voedingsbodem geeft voor haar activiteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.