Home

Achtergrond 9 reacties

Mona Yoki Drink bevat evenveel suiker als cola

Mona's Yoki Drink Aardbei bevat net zo veel suiker als cola, meldt de nieuwe consumentenorganisatie voor voedsel Foodwatch Nederland.

Het product met een gepropageerde 'gezonde' status valt door de mand, oordeelt Foodwatch. "Op de verpakking prijkt een grote aardbei, die de suggestie wekt dat aardbei een significant bestanddeel is van deze drinkyoghurt. Maar volgens de kleine lettertjes op het etiket achterop bevat het drankje slechts 0,6 procent aardbeiensap." Foodwatch vindt dat Mona de consument met de naam Yoki Drink Aardbei om de tuin leidt.

Volgens de organisatie bevat het product van FrienslandCampina net zoveel suiker als een literfles cola. "Mona promoot dit product als een gezonde yoghurt drink met puur vruchtensap en 0 procent vet.''

''Het is niet gek dat mensen steeds dikker worden, als dit soort producten vol suiker als gezond worden verkocht'', constateert Bart van Opzeeland van Foodwatch ''Er moet een einde komen aan deze vorm van misleiding.''

Mensen hebben recht op veilig en gezond voedsel en heldere informatie, vindt foodwatch. ''Dit soort praktijken zijn tegenwoordig gebruikelijk in de levensmiddelenindustrie'' zegt Bart van Opzeeland '' Mona Yoki Drink Aardbei is maar één van de vele voorbeelden''. Daarom moet de industrie duidelijk en eerlijk gaan communiceren over levensmiddelen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  winston

  Voor ons gezin kopen we bewust producten als yoki-drink omdat er suiker in zit in plaats van aspartaan. Wij bewegen en sporten veel en lekkere yoki is dan heerlijk bij het brood eten en geeft lekker energie.

 • no-profile-image

  Clivia

  Schandalig hoe er geknoeid wordt met voedsel. Fijn dat er aandacht aan wordt besteed

 • no-profile-image

  kani Baal

  Er moeten nog veel maar consumenten programma's komen die dit soort marketingstrucs doorprikken. Elk agrarischproduct is tegenwoordig wel ergens goed voor.Klinisch bewezen....nou maar klinisch gelogen.

 • no-profile-image

  paul

  Mona is vooral heel erg lekker.
  Voor gezond, en lekker kies je natuurlijk optimel !!!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  optimel bevat kankerverwekkend aspartaam en is dus nog veel ongezonder.

 • no-profile-image

  willem

  Beter te veel suiker als al dat aspartaam in al die light dranken zoals bv cola
  Aspartaam is een zoetmaker in light drank of als vervanger van suiker ( zoetjes ), dit is een gif en zelfs bij hogere temp. van boven 32 graden kan het dodelijk zijn. Hier zijn al zoveel mensen ziek van geworden, daar is de Q koorts niets bij.

 • no-profile-image

  dick veerman - foodlog.nl

  Weet u wat echt een schandaal is? Appels en druiven. Nog door de regering gesponsord ook. Lees maar <> Vind u ook niet dat foodwatch maar eens serieuze dingen moest gaan doen?

 • no-profile-image

  Tukker

  Mien moe zei altied: "n betje suuker is goéd veur de spiern".

 • no-profile-image

  hendrik

  Ik zag gister op tv dat Zuivelproducten een soort calcium bevatten die zich bind aan Vetten in het lichaam en die combinatie van Calcium en Vet kan niet worden opgenomen door het lichaam waardoor het uitgescheiden wordt in de vorm van ontlasting. Daarmee is zuivel dus niet een dikmaker maar juist een product dat zorgt dat vet afgebroken wordt. Ik vond het wel een hele positieve uitkomst voor de melkveehouderij waar best wel wat aandacht aan besteed mag worden.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.