Home

Achtergrond

Minister: levende egel in handtas geen rage

Geen klein hondje, maar een levende egel in de handtas.

Er zijn enkele aanbieding op Marktplaats, maar volgens minister Gerda Verburg (LNV) is het zeker nog geen rage.

Verburg antwoordde dat dinsdag op vragen van Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Thieme kaartte de kwestie aan omdat ze wilde weten of net als in Engeland "dit soort egels volop worden aangeboden in Nederland''. Volgens de minister is dat niet het geval. Ze deed navraag bij de brancheorganisatie van dierenwinkels Dibevo en daar was er niets over bekend.

Thieme en Verburg zijn het erover eens dat een dier niet slechts als modeaccessoire moet worden gekocht, want dat kan het dierenwelzijn schaden. Waar het Kamerlid vraagt om maatregelen om dit soort situaties te voorkomen, wijst de minister er op dat er volgens de regel al kan worden opgetreden als een egel wordt mishandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.