Home

Achtergrond

Minder lelies en betere prijzen

De totale aanvoer van lelies op de bloemenveilingen ligt op en aanzienlijk lager niveau dan de voorgaande weken.

En dat doet de prijzen goed. Die liggen namelijk over de gehele linie een paar centen beter dan het begin van vorig jaar. De Longiflorums noteerden bij FloraHolland concernbreed een gemiddelde prijs van ruim 45 cent, hetgeen een verbetering is van 3 cent. De Aziaten scoren een cent beter dan vorig jaar met nu precies 4 dubbeltjes. De LA's stabiliseerden op 37 cent.

De Orientals leverden de beste marktprestatie door zowel ten opzichte van vorige week als vorig jaar, ongeveer 10 cent hoger uit te komen. Dit had veel te maken met het orthodoxe kerst- (7 januari) en nieuwjaarsfeest (14 januari) welke in Oost-Europa voor een mooie bloemenimpuls zorgen. De 75 cent gemiddeld zijn prijzen die vorig jaar alleen werden overtroffen in de Valentijnsdag- en vrouwendag-weken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.