Home

Achtergrond

Minder druk op de weg dan normaal

Het valt vanochtend over het algemeen mee met de drukte op de weg.

Er staat minder file in de ochtendspits dan op andere maandagen. De kou zorgt niet voor problemen, wel staat er een aantal files door ongevallen, aldus een woordvoerder van de verkeersdienst van de ANWB.

In de vroege ochtend had het verkeer in het zuidoosten van het land last van mistbanken. Verder zijn lokale wegen door bevriezing en sneeuwresten plaatselijk glad.

De Wegenwacht kreeg het om vijf uur al druk, vooral in Breda, Tilburg en Rotterdam en omgeving. Vanaf zeven uur meldden zich in het hele land automobilisten met panne, zei een woordvoerder. Tot een uur of half negen waren er al circa twaalfhonderd meldingen, tegen normaal 150 tot 200. Ook zondagavond belden al honderden mensen de Wegenwacht.

De pechdienst had verwacht dat er meer pechgevallen zouden zijn en heeft meer mensen de weg opgestuurd. "Auto's hebben een paar dagen stilgestaan. Vorst en auto's zijn een slechte combinatie. Vooral accu's hebben het zwaar te verduren. Andere problemen zijn dichtgevroren auto's en een doorgebrande ruitenwissermotor'', aldus de woordvoerder.

De Wegenwacht raadt mensen aan de auto niet op de handrem te zetten en de rubbers van deuren en achterklep in te vetten met vaseline of talkpoeder. Ook is het handig een warme jas of deken mee te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.