Home

Achtergrond 1 reactie

Minder CO2 door efficiënter vervoer grondstof

Cerexagri, producent van gewasbeschermingsmiddelen, heeft door een efficiënter grondstofbeheer de CO2-uitstoot met 70 ton weten te verminderen.

Cerexagri heeft het vervoer van grondstoffen onder de loep genomen. Door de concentratie van de grondstof mangaansulfaat aanzienlijk te verhogen, hoeft er minder volume van deze grondstof getransporteerd te worden. Dit bespaard 100.000 vrachtauto-kilometers per jaar en vermindert de uitstoot van CO2 en fijnstof.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peeboerke

    Dan denk ik maar even niet aan de talrijke vrachtwagens met suikerbieten die vanuit de Flevo en Limburg naar Dinteloord komen.Of de wagens met varkensdrijfmest die vanuit Oost Brabant via Antwerpen naar Zeeuws Vlaanderen rijden.Wat een rendement en wat een fijnstof!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.