Home

Achtergrond 5 reacties

Miljoenen voor Wageningse onderzoekers

De Europese onderzoeksorganisatie European Research Council (ERC) heeft twee onderzoekers van Wageningen UR elk een subsidie van 2,5 miljoen euro toegekend voor hun onderzoeksprojecten.

Dat maakte de universiteit vandaag bekend. Diergenoomonderzoeker Martien Groenen krijgt het geld voor zijn genetisch onderzoek naar varkens en enkele nauw verwante soorten. Het onderzoek kan niet alleen meer inzicht verschafffen in de evolutie, maar mogelijk ook bijdragen aan een meer gerichte selectie binnen de varkensfokkerij, aldus Wageningen UR.

De ERC geeft microbioloog Willem de Vos subsidie voor zijn onderzoek naar de microben die in het menselijk darmkanaal verantwoordelijk zijn voor onder meer de afbraak van voedsel en het versterken van het immuunsysteem. Dat kan mogelijk bijdragen aan het ontwerpen van betere voeding en probiotische bacteriën.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hörd

  Hier is niks geen bijzonders aan hoor,In Wageningen kijken we niet op een miljoentje meer of minder!

 • no-profile-image

  gert

  In Wageningen gaan Miljarden om voor onderzoek,wat is hier nou bijzonder aan ?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het bijzonder is Gert, dat er in deze crisistijden door onze krap bij kas zittende overheid nog steeds miljoenen in de Wageningse gierkelder worden gesmeten. Dat is pas écht schadelijk voor het maag-darmkanaal van eerlijke hardwerkende belastingbetalers!

 • no-profile-image

  Hörd

  Er worden hier echt geen miljoenen in de gierkelder gesmeten hoor, moet u eens komen kijken wat er stáát! Daar is de universiteit van waarheidsvindingerveen maar een oud kalverhok bij!

 • no-profile-image

  henk

  Er gaat op jaarbasis in Wageningen 3 miljard euro om,ook veel twijfelachtige onderzoeken ,maar onderzoekers moeten blijven onderzoeken

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.