Home

Achtergrond 1 reactie

Merrill Lynch ziet sterk herstel in Nederland

De Amerikaanse vermogensbeheerder Merrill Lynch verwacht dat de economie in Nederland dit jaar met 2,2 procent groeit.

Dat is meer dan de groei van 1,5 procent die het Centraal Planbureau voorspelt.

Portfoliostrateeg Bill O’Neill presenteerde maandag in Amsterdam de verwachtingen van Merrill Lynch voor 2010. O’Neill voorspelt dat de wereldwijde economie dit jaar met ruim 4 procent groeit, na een krimp van bijna 1 procent in 2009. De econoom houdt daarbij wel een slag om de arm. Consumenten moeten meer gaan uitgeven en lenen, nu de dreiging van werkloosheid afneemt en gezinsinkomens herstellen, aldus O’Neill.

O’Neill verwacht dat de economie in de eurozone dit jaar even hard groeit als die van Nederland. Voor 2011 voorspelt Merrill Lynch een groei van het Nederlands bruto binnenlands product (bbp) van 2,7 procent. Dat is licht hoger dan de voorspelling van 2,5 procent voor de eurozone volgend jaar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    r.veenstra

    Waargebeurd.De econoom houdt wel een slag om de arm. DE kristalbolvoorspeller. De consument moet wel meer uit gaan geven en lenen.En daar zit hem nu juist de kneep.

Of registreer je om te kunnen reageren.