Home

Achtergrond 2 reacties

Melkprijs Nemelco december met €1,40 omhoog

Particuliere melkverwerker Nemelco verhoogt de melkprijs over de maand december met € 1,40 per 100 kilo naar een bedrag van € 34,15. Dit heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

De vetprijs is met 20 cent per kilo verhoogd naar € 2,80, de eiwitprijs is met 15 cent verhoogd naar € 6,10 per kilo exclusief btw.
Gemiddeld over het hele jaar komt de melkprijs van Nemelco uit op een bedrag van € 26,34 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw bij een jaarleverantie van 550.000 kilo, met aftrek van PZ-heffing.

Door de prijsverhoging in december komt de Nemelco-prijs 9 cent per 100 kilo hoger uit dan de voorschotprijs van FrieslandCampina.
Exclusief nabetalingen ligt de gemiddelde melkprijs die de Nederlandse melkveehouders dit jaar hebben ontvangen bijna € 9,50 lager dan vorig jaar. Toen betaalde alle zuivelondernemingen, ondanks een verslechterende markt, nog hoge melkprijzen uit.

Ook veel kleinere zuivelbedrijven betalen dit jaar een gemiddelde melkprijs van zo’n 25 tot 26 euro per 100 kilo. Zo schommelt ook de melkprijs van particuliere verwerker Hochwald en van leverancierscoöperatie Noorderland Melk rond dit niveau.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vergeer

  een tip voor de doc klanten,bel eens met en kleinere verwerker van melk.
  doc zit toch in de tang van en paar groote afnemers, dit komt nooit meer goed.

 • no-profile-image

  Fam Teunissen

  Nemelco bedankt ! Ik ga morgen maar weer es winkelen in de stad.

Of registreer je om te kunnen reageren.