Home

Achtergrond

Melkgift per koe in Denemarken stijgt krachtig

De gemiddelde melkgift per koe is in Denemarken in 2009 met 100 kilo en 13 kilo vet toegenomen naar 9.022 kilo.

Dat meldt sectororganisatie Dansk Kvæg. Het vetgehalte steeg volgens de inventarisatie naar 697 kilo.

Volgens Dansk Kvæg blijkt daaruit dat de boeren de productie flink hebben opgeschroefd om op die manier enige compensatie binnen te halen voor de lage melkprijzen. Dat blijkt verder ook uit de groei van de gecontroleerde melkveestapel. Deze nam voor het tweede achtereenvolgende jaar met een kleine 2 procent ofwel 10.000 koeien toe.

Daaruit kan worden opgemaakt dat de stallen tot de laatste plaats zijn bezet, aldus Dansk Kvæg. Desondanks is tegelijkertijd het aantal gecontroleerde bedrijven in de loop van het jaar afgenomen met 187 ofwel 4,7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.