Home

Achtergrond

Melkaanvoer FrieslandCampina trekt weer aan

De melkaanvoer bij coöperatie FrieslandCampina trekt weer licht aan.

Dit blijkt uit aanvoergegevens van het bedrijf. Per week is er nog steeds een achterstand van ongeveer 5 miljoen kilo ten opzichte van vorig jaar, maar de productie is toch al weer hoger dan die van twee jaar geleden.

De gehalten aan vet en eiwit zijn daarbij de laatste tijd hoger dan in dezelfde tijd vorig jaar. Dit betekent dat de achterstand op het quotum van vorig jaar kleiner is dan zou blijken op basis van de aangevoerde kilo’s.

Uit de gegevens tot en met december komt overigens naar voren dat het fabrieksquotum minder ver gevuld is dan in het quotumjaar 2008/2009. Daarmee is nog niet direct duidelijk of dit jaar een superheffing kan worden vermeden.

Of registreer je om te kunnen reageren.