Home

Achtergrond 3 reacties

Meerderheid tegen kilometerheffing

Een kleine meerderheid van de Nederlanders is tegen de kilometerheffing, 42 procent is voorstander en 45 procent is tegen het plan van verkeersminister Camiel Eurlings.

Onder ANWB-leden is bijna de helft tegen en is 39 procent voor. Dat stelt opiniepeiler Maurice de Hond zondag op basis van een peiling onder meer dan twaalfhonderd Nederlanders.

Ook zegt 37 procent van de ANWB-leden deel te zullen nemen aan de ledenpeiling over de kilometerheffing die de bond zaterdag begon, aldus De Hond. Van deze groep zegt 56 procent tegen kilometerheffing te zijn en 44 procent is voor.

Van alle ondervraagden zei 45 procent dat zij de benadering van minister Eurlings goedkeuren om het plan voor de kilometerheffing in te trekken als ANWB-leden het niet zien zitten. De helft is het er juist niet mee eens

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Km heffing helemaal niet prima. Plafond brandstofprijzen enigszins gelimiteerd door buitenlandse prijzen. Geef ze kilometerheffing en het hek is van de dam.

 • no-profile-image

  john

  ok, dat betekent dat de kilometerheffing van de baan is. prima.
  je betaalt gewoon meer belasting hoe meer kilometers je maakt. Die zit nl in de benzineprijs. de Duitsers hebben Nederland ook dringend verzocht dit niet te gaan doen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is dat John. Kilometerheffing prima. maar dan de literprijs voor brandstof met anderhalve euro omlaag. Benieuwd hoe dat stuk Valkenburgse pruimenvlaai daarop reageert!

Of registreer je om te kunnen reageren.