Home

Achtergrond

Meer vals geld in Nederland

Het aantal valse eurobiljetten dat het afgelopen jaar in Nederland is onderschept, is gestegen met 11 procent ten opzichte van 2008.

In 2009 zijn 54.949 valse biljetten onderschept, maakte De Nederlandsche Bank (DNB) maandag bekend. In totaal werden wereldwijd het afgelopen jaar 860.000 valse eurobiljetten aangetroffen, aldus de Europese Centrale Bank (ECB) maandag. Dat is ongeveer 29 procent meer dan in 2008. Volgens de ECB blijft het aantal vervalsingen daarmee laag vergeleken met het aantal echte eurobiljetten in omloop. Dat waren er in de tweede helft van 2009 gemiddeld 12,8 miljard.

Ook voor Nederland gaat het procentueel om lage cijfers. Het precieze aantal echte eurobiljetten in omloop in Nederland is niet bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.