Home

Achtergrond 1 reactie

'Meer druk op invoering exportsubsidie graan'

De druk op de Europese Commissie om exportsubsidies op graan in te stellen wordt groter.

Dat komt omdat in Frankrijk en Duitsland bijna geen opslag meer beschikbaar is voor interventiegraan. Handelaren willen geen graan meer opslaan voor Brussel omdat ze de silo’s leeg willen hebben vóór de oogst.

Frankrijk en Duitsland hebben te weinig opslagcapaciteit, zegt een woordvoerder van het Productschap Akkerbouw. "Er wordt veel gerst aangeboden voor interventie vanwege de lage prijs. En de export valt tegen. Daarom dringen Polen, Hongarije, Roemenië en Bulgarije al langer aan op restituties om de export te stimuleren. Door de opslagproblemen neemt ook de druk vanuit Frankrijk en Duitsland toe om exportrestituties in te voeren."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Huib Rijk

    Schande!

Of registreer je om te kunnen reageren.