Home

Achtergrond

Meer dan 150.000 lijken in Haïti geborgen

In Haïti zijn al meer dan 150.000 lijken begraven. Dat heeft de minister van Communicatie, Marie-Laurence Jocelyn Lassegue, zondag (lokale tijd) gezegd.

Het cijfer is gebaseerd op informatie van CNE, een staatsbedrijf dat stoffelijke resten in Port-au-Prince en omgeving ophaalt en begraaft. Eerder stond het officiële dodental nog op 120.000. Verwacht wordt dat het dodental hoger ligt, omdat er nog vele duizenden vermisten zijn. Het wordt niet uitgesloten dat de ramp zeker 200.000 mensen het leven heeft gekost. Ongeveer 3 miljoen mensen in totaal zouden door de ramp zijn getroffen.

Volgens de VN vindt er een ware exodus uit de hoofdstad plaats naar minder zwaar getroffen gebieden. Mensen hopen elders basisvoorzieningen als onderdak en eten te vinden, waar het in de verwoeste hoofdstad aan ontbreekt. Meer dan 600.000 mensen zijn nog steeds dakloos in Port-Au-Prince en omgeving. Zeker 130.000 personen zouden de hoofdstad al verlaten hebben en dat aantal stijgt per dag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.