Home

Achtergrond 1 reactie

Meer belasting bij huis boven miljoen euro

Huizenbezitters met een huis met een WOZ-waarde van boven 1 miljoen euro gaan meer belasting betalen.

Het kabinet heeft een wetsvoorstel daarover vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. "Mijlpaal dure huizensubsidie'', zei minister Wouter Bos van Financiën er vandaag over op zijn weblog.

Het kabinet besloot vorig voorjaar al tot de maatregel, toen de coalitiepartijen het eens werden over een pakket maatregelen die Nederland door de economische crisis moesten slepen. In het voorstel wordt de hypotheekrenteaftrek niet versoberd, maar wordt het eigenwoningforfait verhoogd. "Minder subsidie voor bezitters van dure huizen'', aldus Bos.

Voor huizen boven de 1 miljoen gaat het forfait naar 2,35 procent in 2016. Momenteel zijn er rond de 24.500 woningen met een WOZ-waarde hoger dan 1 miljoen euro. Het bedrag zal niet geïndexeerd worden. Als de huizenprijzen weer gaan stijgen, gaan er dus elk jaar meer mensen onder vallen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    TAXavoiding

    Interessant om na te denken over eigendomsconstructies...

Of registreer je om te kunnen reageren.