Home

Achtergrond

Medio dit jaar advies over inenting Q-koorts

Minister Ab Klink (voksgezondheid) verwacht halverwege dit jaar een advies van de Gezondheidsraad over het vaccineren van sommige groepen mensen tegen de Q-koorts.

Klink stelde vandaag in de Tweede Kamer dat vaccinatie mogelijk een uitkomst kan zijn voor bijvoorbeeld geitenhouders. Algehele vaccinatie van mensen is niet te verwachten, stelde hij. Net als eerder gaf hij aan dat inenten risicovol kan zijn voor mensen die al eens Q-koorts hebben gehad. Henk Jan Ormel (CDA) kan zich daarin vinden. Hij vraagt zich wel af of Nederland niet een beetje aan de late kant is met te onderzoeken of de Q-koortsbacterie zich op meer dan de reeds bekende manieren verspreidt en misschien ook van mens op mens kan overgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.