Home

Achtergrond

Marktkooplui missen klanten en collega's

Het is een "barre maand'' voor de marktkooplui. Klanten laten het afweten, maar ook de marktlui zelf.

"We hebben zeker de helft minder klanten en omzet'', zegt Wim Wiefkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) zaterdag.

Volgens Wiefkers is vooral de berichtgeving over het winterweer schadelijk voor de branche. "Er zijn zoveel zenders en de een wil het nog spectaculairder brengen dan de ander.'' Dat zorgt ervoor dat klanten massaal wegblijven. Maar het weer is natuurlijk ook veel slechter dan normaal. "Ik sta al 25 jaar op de markt en dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is al sinds 20 december slecht.''

De omzetderving maakt deel uit van het ondernemersrisico. "We krijgen van niemand compensatie.'' Op de kleinere markten loopt het volgens Wiefkers wel redelijk, maar grotere markten die ook een toeristisch gehalte hebben, doen het slecht. De helft van de ondernemers ziet er dan ook geen brood in om op de markt te gaan staan. ,,Dat hangt af van wat je verkoopt. Voeding loopt wel door maar je gaat met dit weer natuurlijk geen jurkje passen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.