Home

Achtergrond 59 reacties

Man bewerkt agent met mestvork

De politie in Appingedam heeft vanmiddag een 44-jarige man uit die plaats aangehouden voor poging tot doodslag op een agent, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De Appingedammer ging de politieman te lijf met een mestvork. De agent raakte daardoor gewond aan zijn hoofd, handen en een arm.

De man was bezig met het uitrijden van mest, terwijl dit verboden is als de grond bevroren is. Een agent wilde de man hiervoor op de bon slingeren toen bij de landarbeider de stoppen doorsloegen. Hij pakte een mestvork en begon op de politieagent in te slaan.

De agent eiste tevergeefs dat de man de mestvork zou laten vallen. Pas na met pepperspray in zijn gezicht te zijn gespoten, kon de man uit Appingedam worden overmeesterd. Hij is in de cel gezet op verdenking van poging tot doodslag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Duidelijk een geval de laatste druppel alleen jammer dat je alleen jezelf met zo'n actie hebt.Maar ik begrijp deze veehouder zeer zeker.Overigens krijg je voor doodslag in dit land minder straf dan voor illegaal mest rijden.

 • no-profile-image

  jan

  moet die agent maar niet zeuren!!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Het is niet voor niets dat de agressie in dit land zo toeneemt. Dit is een gevolg van het feit dat de redelijkheid en billijkheid ten ene male zoek zijn. Tel daarbij het feit dat je in dit land geen rechten meer hebt en constateer dat de agressie alleen nog maar toe zal nemen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Inderdaad Wim. Altijd rustig en beleefd blijven. Als men meent ten onrechte aangesproken of bekeurd te worden dan gewoon naam en dienstnummer van de agent of BOA vragen en een klacht indienden bij de korpschef of bij het O.M. Mochten er getuigen zijn dan ook daarvan de namen en adressen noteren. Nooit overgaan tot schelden (belediging van ambtenaar in functie) of bedreigen en al helemaal niet tot lichamelijk geweld. Want dan trekt men altijd aan het kortste eind!

 • no-profile-image

  truus

  @piet de walcherenaar jij wil dus het gedrag van boer Mieras goedkeuren ???nou het zijn mooie mannen die zo te keer gaan hetzelfde geld voor de mestvorksteker in Groningen oppakken die mensen

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boer uut Grun, jij moet een stevige trap van het peerd van ome loeks hebb'n!

 • no-profile-image

  wim

  Alle berichten met belangstelling gelezen te hebben kom ik tot geen andere conclusies dan dat:
  je je moet afvragen of de media wel aan juiste berichtgeving doet.
  Veel reacties in dit forum veelal voortkomen uit emoties maar toch ook wel vanuit een soort branie.
  Dat het jammer is dat dit soort excessen zich voordoen, even los van de schuldvraag.
  Dat er waarschijnlijk veel meer aan de hand is met de gemoedsrust van de "aanvaller" en dat dit aanspreken op zijn actie de spreekwoordelijke druppel blijkt te zijn geweest.

  Vechten met een agent/aid'er biedt echt geen soelaas.
  Ben je het niet eens met actie van een "diender", maak op een juiste manier bezwaar, trek aan de bel bij diens chef of uiteindelijk bij de officier.
  van Justitie.
  Straatvechten levert alleen maar een geweldsspiraal op.
  Voorbeelden daarvan te over lijkt me, ook in Nederland

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het nuchtere verstand is in Middelburg kebnnelijk vér te zoeken. En het behoorlijk beheersen van de taal eveneens. Pas maar op zeeuwse Piet, want op spijbelen staan ook forse straffen tegenwoordig.

 • no-profile-image

  wars

  Absoluut een foute actie,maar let wel ,criminelen worden niet geboren ,maar gemaakt.

 • no-profile-image

  brabant

  Vooruit dan, we juchen de dader toe en bewierroken hem voor zijn misselijke daad.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Het verbaast me dat zoiets al niet veel eerder is gebeurd. Het is vragen om moeilijkheden.

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Mensen, actie!!!! Lees de laatste berichten op het forum "chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland" en doe mee.

 • no-profile-image

  de voeding bodem van het geweld is de

  gevog van 20 jaar discriminatie door de overheid van de boeren sinds de apartheid in zuid afrika is op geheven is die in nederland in alle hevigheid losgebarsten met gevolg deze uitbarstig van gewelt de nieuwe nelson mandela is een blanke boer in nederland die zelf verdediging toepast als hij aan gevallen wordt

 • no-profile-image

  jakob

  Die boer is wel heel erg dom geweest, hij weet dat hem dit een hele hoge boete oplevert. Ter indicatie, iemand die 2 grondmonsters te weinig had genomen kreeg een boete van 27000 euro en zelf hebben we al een boete gehad van ruim 36000 euro nadat papieren die aangetekend(!) naar LNV in Assen waren opgestuurd zoek raakten. We hadden deze formulieren persoonlijk moeten brengen, in een brief werd ons mede gedeeld dat aangetekend versturen werd aangemerkt als "onzorgvuldig handelen". Volgens mij mag deze boer heel erg in zijn handjes knijpen als het bij een boete van 100.000 euro zou blijven, maar dat zal wel niet nu hij deze agent heeft aangevallen.

 • no-profile-image

  boer kole

  @mieras jij mag wel wat zeggen van een ander ,je kan zelf je handen niet thuishouden je slaat er zelf ook op los

 • no-profile-image

  truus

  @wispelstaartje boer Mieras heeft inderdaad boer Kole met een jachtgeweer bedreigd hij is daar ook voor veroordeeld door de politierechter in Middelburg dus zo een brave borst is deze Mieras dus niet hij is gewoon geweldadig bezig

 • no-profile-image

  piet

  Geachte bromsnor van hier onder we weten dat je voor de politie werk je al praat je niet zo wat zit jij alsmaar in een boeren krant mispunt Ga een leker kopjen koffie drinken bij saar IK zit roch ook niet in jouw politie blad te karen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Oké Truus, dat dacht ik al. Die Mieras is dus écht 'de Zak van Beveland"! En op het Platte van Walcheren hebben we dan ook nog zekere Piet. Scheldt onze Herkauwer uit voor diender. Wat een mop! Als Herkauwer een diender is, dan ben ik veerman op het Katse veer. Maar dat kan natuurlijk helemaal niet, want het Katse Veer is allang geen veer meer . En ik ben ook een Truus! Zo komt Piet zéker nooit in Wissekerke!

 • no-profile-image

  boer

  maak uw geen zorgen mensen de betreffende diender is af en toe wat suicidaal en drijft vooral de agrariers in het nauw met zijn agrarische (deskundigheid) .

 • no-profile-image

  piet

  best boer uit gronigen wil je aub bericht opnieuw plaatsen want de politie is weer bezig en draai ook maar even de gas kraan dicht .Ik ben blij tehoren dat niet zo n lekker agentje is.

 • no-profile-image

  truus

  @piet de walcherenaar wist je ook dat de boerenschuur van je vriend Mieras een paar jaar terug is afgebrand en er wordt gefluisterd dat hij dat aan zijn vrienden te danken heeft (waar geweld al niet tot kan leidenl)

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoi Truus, die Wemeldinger Mieras en zijn buurman en ook die Platte Piet doen erg veel slechts vermoeden over de sociale gesteldheid van lieden in die omgeving. Het verklaard wellicht veel over de zorgwekkende karakterstructuur van onze Minister President. Die is daar immers ook ergens uit een slempig uienveld getrokken!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gelukkig zijn er ook nog mensen met een goed ontwikkeld normbesef in dit forum want ik schrik me rot van een groot aantal reacties. Zeg lieden, op deze manier zijn jullie wel erg druk bezig om de boeren een negatief stigma te bezorgen. En dan dat eigenmachtig invullen wat er gebeurd zal zijn. Ga uit van feiten of doe er het zwijgen toe. En nu het toch over mest gaat: surf eventjes over het Schildmeer en het Eemskanaal naar het forum "CHAUFFEUR MET TEVEEL KIPPENMEST IN DUITSLAND" en roep tegen iedere virtuele diender die je tegenkomt dat LNV wel naar jouw mestgegevens kan fluiten. En laat de mestvork alsjeblieft op stal staan. In je eigen belang.

 • no-profile-image

  prullemanneke

  Wie er ook wat fout deed of niet, de agent heeft hier de meeste schuld, hij had de situatie niet onder controle, ook al is hij daarvoor opgeleid, pepperspray in je ogen is geen pretje, maar als de agent direct actie had ondernomen en de agrarier niet de kans had gegeven om het zover te laten komen dan hed dit waarschijnlijk niet eens de krant gehaalt. VOORDAT het uit de hand loopt, gebruik de pepperspray, of tazer maakt niet uit, en de handboeien om. Kan de agrarier geen ongelijk geven al is het niet goed te praten, maar de agent is de meest schuldige, die behoren professioneel op te treden.
  Bedankt

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste LTO-hater, dan reageert zo'n boer zich maar op zijn mestvaalt af. Daarom hadden veehouders vroeger immers een hoop ruige mest achter op het erf liggen. Ideale bezigheidstherapie! Het getuigt natuurlijk van een vreselijk borderline-syndroom om wél een mestvork bij zich te hebben, maar geen hoop om uit te dragen. En laten we wél wezen: een verbaliserende agent is geen poep!

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Ik vind het maar een raar verhaal . Als een boer echt mest uit aan het rijden is heeft hij geen riek bij de hand . Dus het zal wel weer over een kruiwagen mest gaan die eimand uit elkaar aan het sprijden was . Kan mij dan voorstellen dat eimand dan boos wordt . Maar het is zeker niet goed te praten dat er een agent aangevallen is of een poging daar toe is gedaan . Eimand poging tot doodslag ten laste leggen is niet niks . Zou het niet beter zijn de zaak goed uit te praten . En dan een naargelang grote van overtreding een boete op te leggen . En voor de poging tot doodslag indien dit bewezen wordt , een voorwaardelijke straf met lange proeftijd . De betreffende boer zal dan de volgende keer eerst beter nadenken voor hij weer iets wat verboden is doet . Maar volgens mij wordt er van een mug een olifant gemaakt .Zou graag verhaal in dit forum van eventuele getuigen lezen .(als die er zijn).

 • no-profile-image

  herkauwer

  Precies Piet, ik heb het ook wel eens met een BOA aan de stok gehad en hem verbaal zo op de hak genomen dat hij bijna om zijn moeder begon te roepen. Maar ik bleef wél binnen de grenzen van het oorbare. En lijfelijk geweld kan natuurlijk helemaal nooit. Daar past ook geen begrip of vergoelijking voor. En Jakob, in jouw geval had ik LNV voor de rechter gedaagd. Want aantekenen is een verzendingswijze die absoluut waterdicht hoort te zijn en dat de PTT is afgebroken en geprivatiseerd (en dat ik daardoor ook weleens een kostbaar pakket in de regen naast de voordeur heb aangetroffen omdat TNT geen Tante Pos is) dat is de schuld van de overheid. En daar hoort ook LNV bij. Zo'n boete zou ik dus nooit betaald hebben! Maar wat mij betreft mogen ze die agressieve Appingedammer het vel over de oren halen. Dan hoeven die tenminste nooit meer gewassen te worden!

 • no-profile-image

  wouter

  als twee inbrekers een marrokaans buurthuis invluchten durft de politie niet meer het zelfde geval met woonwagenkampen misschien is voor de boeren dit wel het ei van columbus! persoonlijk ben ik er geen voorstander van maar in een maatschappij met idioten aan de macht voelen boeren zich onderhand dusdanig in een hoek gedreven dat ze hiertoe in staat zijn.

 • no-profile-image

  nog een

  Nu wil ik graag even zeggen dat die reaktie van die Brabander hieronder eigenlijk ook niet zo positief bijdraagt aan de beeldvorming van de boerenstand. Er van uit gaande, dat het hier een boer betreft. In ieder geval wel iemand die neigt tot eigengericht. Dus zal het wel een brabantse boer zijn.

 • no-profile-image

  wg

  ik denk dar er in brabant nooit wat gebeurt dus hou je even stil daar

 • no-profile-image

  spotvogel

  Prullenmanneke, je bent een giga kadaverbakske! Had die diender dus meteen moeten optreden alsof het een terrorist betrof? Want dat suggereer jij! Die agent deed gewoon zijn werk en was bezig om de overtreding fotografisch vast te leggen. Zou ik ook gedaan hebben. Sterker nog: doe ik ook altijd. Alleen houd ik de tegenpartij wel altijd in het oog. De enige 'fout' van de agent is dus dat hij vertrouwde op de redelijkheid van de overtreder. Punt! Advies: houd nu verder jouw klep maar, want ik ken jouw ongenuanceerde standpunt en verdom het om te geloven dat dit door alle boeren gedragen wordt. Want niemand heeft het recht om eigenrichting te plegen. Wat mij betreft gaat die boer dus levenslang naar Esserheem. Kan ie afkoelen.

 • no-profile-image

  piet

  de hoogte van de boete is hier aan de schult een kat in het nauw Speciaal een hoog tarief ingesteld voor boeren het tuig om tereur te kunnen uitoefenen

 • no-profile-image

  koen_vanmeurs@hotmail.com

  Les 1 op de MAS of HAS vertelt dat te vroeg mest op het land brengen zonde is. Er spoelen dan teveel meststoffen uit wat uiteindelijk gewoon geld kost.

  Dit staat los van het feit dat een agent ook gewoon een mens is en zijn werk doet. Het is gaat dan buiten alle proporties om iemand daarom aan te vallen met een mestvork. Zo iemand moet streng gestraft worden want hij schaadt ook nog eens het imago van de sector.

 • no-profile-image

  truus

  dat is weer een aktie van zo een lompe boer, ze moeten die gast maar voor een lange tijd opsluiten dan is de gemeenschap van zo een knuppel verlost ,POLITIE EN HULPVERLENERS MOET MEN NIET AANKOMEN

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Boer Kole en Mieras, hopelijk wonen jullie niet aan dezelfde kant van het kanaal door de ZAK van Zuid-Beveland?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Piet uit Middelburg. Belgen noemen neuken poepen dus had jij gedacht dat zij na hun ontlasting nog verder zouden denken? Maar dan wat jij klaarstooft. Geef mij één (1) reden waarom een agressieve Appingedammer hufter vrijgelaten zou moeten worden omdat Gaston uit d'n Belgique zo nu en dan een drolleke draait in onze Schelde. Roept u maar?

 • no-profile-image

  boer

  Maakt u zich geen zorgen beste lezers.Voor dit agentje bij Appingedam was het niet de eerste keer dat hij aangevallen werd.En het zal ook zeker niet de laatste keer zijn.

 • no-profile-image

  berend

  Hoe zou er in dit forum eigenlijk gereageerd worden als er zou staan: "agenten gaan klandestien lozende boer met mestvorken te lijf?

 • no-profile-image

  brabant

  Goed Ed, morgen richten we een standbeeld op voor deze held. Liefst van stront en klei zodat het bij de eerste beste regenbui in elkaar dondert.

 • no-profile-image

  Kees

  Hoe je het ook bekijkt, die boer zit fout, of hij nou z'n tank schoonmaakt of wat dan ook, hij is de op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats, je trekt hoe dan ook aan het kortste eind! Maar dat je vervolgens een agent te lijf gaat, is op dat moment even een uitlaatklep maar is niet en nooit goed te praten. Laat de boer in kwestie blij zijn dat hij niet neergeschoten is. En een vergelijk met marrokanen en woonwagenkampen lijkt mij in dit geval geen overeenkomst te hebben. Maar zoals er in een aantal reacties al staat is dit zeer zeker geen reclame voor onze tak.

 • no-profile-image

  wg

  ging niet om bemesten maar om de tank schoon te krijgen . woon er vlak bij

 • no-profile-image

  brabant

  Vooruit we juchen de dader toe en bejubelen hem voor zijn wandaden. Dat zal de gewone burger wel waarderen.

 • no-profile-image

  Ed

  Het is gewoon van de zotte dat ze met zoveel agenten deze man hebben geprobeerd te overmeesteren.
  Een hard werkende boer in een cel zetten.
  Laten ze de echte criminelen oppakken ipv iemand die hard werkt voor zijn geld!!!!!
  Maar nee, dat durven onze laffe blauwpetjes niet!

  Chapeau meneer agent! Je hebt je score weer gehaald voor januari!

  Heet u geen ambitie, word dan stadswacht, of ga bij de politie!

 • no-profile-image

  sjeng

  We weten gewoonweg niet alles. Niemand zal wanneer hij door een agent wordt aangesproken over een overtreding meteen met een vork gaan steken. Daar moet meer aan de hand zijn. Als hij al een riek bij de hand heeft, zal het waarschijnlijk om vaste mest gaan. Weten de blauwpetjes de wet? Nee! Ze bekeuren en jij moet betalen en je kunt naderhand sores uithalen om je gelijk wat je hebt te krijgen.
  Of zoals bij een eerdere reactie het schoonmaken van de tank.
  Alles is mogelijk.
  De ondernemer zal op een of andere manier in het nauw zijn gedreven om tot zo een daad te zijn gekomen.
  Veel mensen worden wars van de mentaliteit in dit land wat neerkomt op een gekozen communisme, machtsmisbruik en muggenzifterij.
  Er is maar een kleine groep mensen die echt werken in dit land. Een groot deel zijn fake-banen die door deze echt werkende groep betaald moet worden, en dat niet alleen, ook nog de wetten laten voorschrijven door deze etters.
  Opleidingen zijn ook schuld aan deze situatie: Hoger opgeleiden zijn theoretici en hebben geen inlevingsvermogen meer in de praktijk. Managersopleidingen leiden geen mensen op, maar trainen mensen dik vel te krijgen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Begrijpelijk ,want al die milieuregels zijn er alleen maar om de boeren te pestten. Vroeg uitgereden mest geeft de meeste grasopbrengst zoals iedere boer weet.
  De drijfmest wordt dan het beste benut.

 • no-profile-image

  janlookamp

  doe normaal zeg ik ben echt niet het braafste jochie van de klas maar dit slaat nergens op ik hoop dat deze agent het goed maakt beterschap toegewenst vanaf deze zijde

 • no-profile-image

  boer

  Afgezien van de foute reactie door de collega is het helemaal laf om met scherpe voorwerpen te steken. Er vanuit gaande dat wij op juiste wijze zijn geinformeerd door de media keur ik de actie van de landbouwer ten zeerste af.

 • no-profile-image

  Lala lala zal wel een politieagent, aid-er, een broer of zus er van zijn

 • no-profile-image

  gekke henkie

  had die agent maar de andere kant op moeten kijken.wat maakt die paar dagen nou uit,het is maandag al 1 feb.

 • no-profile-image

  Normaal gesproken loop je als politieagent weinig risico als je een boer op de bon slingert. Dat lijkt mij de reden dat een boer eerder aangepakt wordt dan een groep Marokkanen. Trouwens die boer in kwestie zal er wel bijgelapt zijn door zijn buurman.

 • no-profile-image

  brabant

  wederom krampachtige reacties op het boerenforum. Eigenlijk leren ze weinig van nieuwsfeiten. De agent had hem gelijk door de knieschijven moeten schieten, wat die pummel deed is poging tot doodslag. Vervolgens had men hier 100% afstand moeten nemen van die riekmaniak die het boerennest bevuilt. Dit soort acties komt de beeldvorming van de boeren niet ten goede.

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Bij ons op tv-noord nieuws stond geschreven dat de boer mest aan het uitrijden was en de politie-agent als bewijs het aan het fotogaferen was voor een boete/proces verbaal, veranderd dit de zaak of zitten we hier in het vroegere oostblok. Zou u door het lint gegaan zijn??!

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Op poging tot doodslag staat vast een jaar.

 • no-profile-image

  lala

  regels zijn regels, iedereen heeft zich daaraan te houden. Als je dan gepakt wordt en die agent nog aanvalt ook, schandalig! Flink straffen die vent.

 • no-profile-image

  prutser

  Klassiek geval van boertje pesten, misschien zit z'n put gewoon vol, heeft hij geen geld om het af te laten voeren, en toch wordt je in dit kleinzielige Nederland als crimineel behandeld. Tegelijkertijd wordt eventjes bepaald dat twee broers, leiders van een criminele bende, Nederland NIET worden uitgezet, ondanks dat ze geen verblijfsvergunning hebben en geen Nederlands paspoort hebben! DE WERELD OP Z'N KOP!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Welke idioten halen het in hun hoofd om het voor die boer op te nemen? Iedereen die een mestvork pakt om een agent te lijf te gaan dient vervolgt te worden voor doodslag op ambtenaren in functie. En - crimineel gedrag wordt gemaakt - is geen excuus, maar een ultiem bewijs van het disfunctioneren van sommige agrariers in de huidige maatschappij. Ik ben ook niet de braafste en heb het ook wel eens aan de stok gehad met een AID'er, maar daarbij heb ik alleen nette woorden gebruikt. Daar bereik je ook veel meer mee.

 • no-profile-image

  boer mieras

  dat is echt zo iets van een lompe boer om de politie aan te vallen ze moeten die boer gelijk voor lange tijd vastzetten

 • no-profile-image

  kiepenboer

  Het onderscheid is duk nie te zien!

 • no-profile-image

  piet

  hier bij ons gooit heel de stad brussel hun riool ongezuivert in de schelde zijn niet van plan om dit anders te gaan doen laf nederland zegt hier niets van DUS LAAT DEZE BOER VRIJ ZO SNEL MOGELIJK

Laad alle reacties (55)

Of registreer je om te kunnen reageren.