Home

Achtergrond

Maastrichtse burgemeester Leers stapt op

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn functie neergelegd.

"Ik moet verantwoordelijkheid nemen'', zei hij op basis van de constatering dat hij steun van een meerderheid in de gemeenteraad was verloren. "Het gaat niet om Leers, het gaat om de stad. Ik laat de eer aan Maastricht'', aldus zijn slotwoord.

De aankondiging kon rekenen op een langdurig applaus en een ovatie van de leden van de gemeenteraad.

Leers liet het bewust niet aankomen op een stemming over een motie van de coalitiepartijen PvdA en GroenLinks en oppositiepartij SP waarin een onwerkbare situatie werd geconstateerd. De motie had steun van een redelijke meerderheid in de raad. "Het zou me spijten als politiek Maastricht zou splijten op de persoon van de burgemeester. Dat zou een prijs zijn die heel Bulgarije niet waard is'', verwees hij naar de aankoop van de Bulgaarse vakantiewoning die hem dus niet alleen privé in problemen bracht.

Leers sprak de hoop uit dat de Maastrichtse politiek de rijen sluit en de aanstaande verkiezingsstrijd ingaat zonder nog woorden vuil te maken aan de affaire.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.