Home

Achtergrond

Londen verbiedt radicale moslimgroep

De Britse regering gaat de radicaalislamitische groepering Islam4UK verbieden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Alan Johnson dinsdag tegen de BBC gezegd.

Johnson liet weten dat de groepering op basis van wetten tegen terrorisme in de ban wordt gedaan. Islam4UK zou banden met extremisten hebben.

Islam4UK was eerder van plan de burgerslachtoffers van de oorlog in Afghanistan te herdenken in het plaatsje Wootton Bassett. Daar komen de stoffelijke overschotten aan van Britse militairen die in Afghanistan zijn gesneuveld. De Afghanen zijn volgens Islam4UK "de echte oorlogsdoden'' en niet de ,,genadeloze bezetters'' van het Britse leger. Plaatselijke bestuurders waren woedend over de geplande demonstratie. Zondag liet Islam4UK weten dat het van de mars zou afzien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.