Home

Achtergrond

'Liefst vrouwelijke CdK Noord-Holland'

Als het aan minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken ligt, krijgt Noord-Holland een vrouw als commissaris van de Koningin.

Nederland telt nu slechts één vrouwelijke commissaris en de minister vindt het een goede zaak als die scheve verhouding wordt rechtgetrokken. De minister was dinsdagavond te gast in een vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland, waar zij de profielschets voor een nieuwe commissaris kreeg.

In de profielschets spreken de Staten van Noord-Holland bewust geen voorkeur uit voor een vrouw. ,,We willen de beste commissaris, ongeacht sekse'', zo maakte VVD-fractievoorzitter Cees Loggen duidelijk. Hij is voorzitter van de commissie die de profielschets samenstelde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.