Home

Achtergrond

Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Weert

De Duitse discountsupermarkt Lidl bouwt in Weert een nieuw distributiecentrum, het vijfde van de keten in Nederland.

Met de bouw is een investering van enkele tientallen miljoenen euro's gemoeid, aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Het verdeelcentrum in Weert wordt het grootste van Lidl in Nederland. Er worden vijftig winkels in de regio zuidoost uit beleverd; op termijn moeten dat er tachtig worden. Lidl heeft nu ruim driehonderd winkels in Nederland. Dat aantal groeit volgens Lidl gestaag verder. Naar verwachting komt er ook een winkel in Weert bij.

Volgens Lidl levert het nieuwe distributiecentrum in eerste instantie werk op voor tweehonderd mensen en dat groeit op termijn naar ruim driehonderd arbeidsplaatsen. "Het gaat dan om logistieke maar ook administratieve en commerciële functies.'' Eind dit jaar moet het centrum operationeel zijn.

Lidl heeft al distributiecentra in Heerenveen, Etten-Leur, Zwaag en Tiel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.