Home

Achtergrond

Levensverwachting jongens gestegen

Meisjes die in 2008 geboren zijn, worden 82,3 jaar oud. Die levensverwachting is vier jaar hoger dan die van jongens (78,3).

Sinds 1980 is het verschil in levensverwachting tussen de seksen verkleind. Mannen boekten vanaf 1980 een winst van 5,8 jaar, vrouwen zijn gemiddeld 3,1 jaar ouder geworden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op de Europese ranglijst van de levensverwachting zijn de Nederlandse meisjes tussen 1996 en 2006 flink gezakt. Ze hebben in die jaren slechts 1,5 jaren aan levensverwachting gewonnen en zakten op de ranglijst van plek zes naar plaats twaalf. Jongetjes kregen er drie levensjaren bij en stegen een plaatsje naar de vierde positie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.