Home

Achtergrond

Lelies iets beter in de markt

De lelieaanvoer lag bij de vestigingen van FloraHolland afgelopen week ongeveer 20 procent lager dan vorig jaar en 10 procent lager dan vorige week.

Desondanks scoorden alleen de LA-hybriden een hogere gemiddelde prijs dan vorige week. De andere groepen leverden een paar centen in.

Ten opzichte van vorig jaar is er echter een lichte verbetering zichtbaar. Met uitzondering van de Longiflorums. Dat er bijna geen lijnrijder zijn klanten in Engeland kon bereiken, speelt daarin een belangrijke rol. Op de vestiging van FloraHolland in Aalsmeer werd ongeveer 15 procent minder Oriental aangevoerd dan vorig jaar en dat was in de huidige marktomstandigheden niet verkeerd. De prijsvorming bleef redelijk goed. De gemiddelde prijs lag met € 0,66 tot € 0,78 per steel ongeveer 6 cent hoger dan vorig jaar.

In Naaldwijk kenden de Aziaten een stabiele week. Wel was er minder aanvoer dan vorige week maar de prijzen bleven op niveau. Wit, oranje en geel gingen vaak tussen de 5 en 6 dubbeltjes. De LA-Hybriden daalden eveneens aanzienlijk in aanvoer ten opzichte van vorige week. De vraag bleef ondanks het slechte weer in Europa goed op peil, wat resulteerde in een prijsstijging naar € 0,39 gemiddeld. In Rijnsburg konden de Oriental-hybriden en Longiflorum het prijsniveau van week 1 niet vasthouden. Beide groepen daalden met respectievelijk € 0,11 en € 0,08.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.