Home

Achtergrond

Leegstand winkels loopt dramatisch op

De leegstand van winkelpanden is het afgelopen jaar dramatisch toegenomen. Dat stelt Locatus, een informatieleverancier van winkelvastgoed, vandaag.

Volgens Locatus is de leegstand in het afgelopen jaar met 9 procent opgelopen. "Dat hebben we in de tien jaar dat we de cijfers bijhouden niet eerder gezien'', zei directeur Gerard Zandbergen. De leegstand is opgelopen tot 5,4 procent van het totaal. Nederland telt 222.000 winkelpanden.

Op de toplocaties valt de leegstand met net iets meer dan 2 procent nog mee, stelt Locatus. Op iets minder goede B-locaties bedraagt die al 9,1 procent en de goedkoopste C-locaties kennen een leegstand van 11 procent tegen 8 procent vorig jaar. "Dit betekent dat een op de negen winkels leegstaat.'' Volgens Zandbergen is de economische crisis de grote boosdoener.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.