Home

Achtergrond 11 reacties

Leaseprijs zit in vrije val

De vraag naar leasemelk neemt steeds meer af. En het aanbod blijft groeien. Het gevolg is dat er deze week maar liefst €0,30 van de prijs afgaat. Leasemelk noteert €4,20 per kg vet. Begin november bedroeg de leaseprijs nog €5,00.

In tegenstelling tot vorig quotumseizoen lijkt het erop dat het landenquotum niet volgemolken wordt. De Nederlandse veehouders koersen nu nog nét op superheffing, maar op dat schema wordt duidelijk terrein verloren.

Dat maakt leasemelk er niet populairder op. De leaseprijs zakt onder de €4. En daar blijft het waarschijnlijk niet bij.

De laatste handel in koopmelk is achter de rug. Die transacties werden afgelopen vrijdag gedaan. De laatste koopmelknotering komt uit op €22,00 per kg vet. Dat betekent dat er €0,50 van de prijs af is gegaan.

prognose:

leasemelk fors goedkoper

Laatste reacties

 • no-profile-image

  toon

  We zijn de laatste jaren hoge leaseprijzen gewend, maar er zijn ook jaren geweeswt dat de prijs tot 2 of 2,5 cent zakte. Het ziet er naar uit dat dit ook weer zo'n jaar wordt

 • no-profile-image

  Boer

  Er wordt onderweg nog wel goed gemolken.
  Ik hoop dat de leaseprijs dit jaar nog meer gaat zakken. Ik moet nog 100.000 liter leasen.

 • no-profile-image

  tinus

  lease zakt naar 0:

  - Kwartjesregeling is er niet meer
  - Vetcorrectie gaat steeds harder tikken
  -Gebruiksvee is veel verkocht vd zomer
  - veel doodskoeien geslacht
  - vd zomer te veel geknepen
  - bostel is duur en schaars

 • no-profile-image

  boer

  dit jaar worden de late verleasers eindelijk een keer genadeloos afgestraft
  het was ook te zot om met niets te doen zoveel te verdienen

 • no-profile-image

  tinus

  kwartjesregeling is er nu niet dus lease gaat naar o. Er is veel gebruiksvee verkocht en koeien geslacht met als gedachte als ik het quotum niet volkrijg verhuur ik wat. Het weer wordt kouder en melkprod zakt verder. Ook de vetcorrectie gaat nu doortikken met al die oudmelkte koeien die vd zomer te hard geknepen zijn.

 • no-profile-image

  verleaser

  Boer uit het oosten? klinkt hier enige frustratie in uw boodschap door?
  Ten eerste, genadeloos afgestraft?? Kijkt u eens naar uw saldo dit jaar, zal nagenoeg op hetzelfde peil zitten als de leaseprijs van nu (Zelfs na de daling, om over de prijs voor de daling maar niet te spreken) Dus hetzelfde vangen voor minder werk, minder mest en minder voer aankopen, wie word hier genadeloos afgestraft??
  Waarschijnlijk behoort u tot de catagorie mensen die de laatste jaren volledig met de hype mee ging, melken voor het vaderland alsof elke dag de laatste kan zijn, leasen uitstellen tot de laatste dag en er dan duur aan moeten op een prijspeil wat soms zelfs de superheffig te boven gaat! Je moet wat, de tonnen melk over quotum in de put laten lopen is zonde van voedsel en dan is de mestopslag te klein, dus leveren!! Hoe kan ik de fabriek zoveel mogelijk gratis melk bezorgen??? Dat u hard wil werken voor grote neusgaten en een klein pielletje is best, dat u mijn melkprijs ook nog eens verprutst door overschotten te vergroten neem ik u kwalijk. Schaamt u, uit jaloezie tegenover slimmere mensen als u, zulke stomme dingen te roepen, en doen!!

 • no-profile-image

  heeeel kleine verleaser

  Hallo verleaser uit Zeewolde. Als er daar bij jullie in die voormalige droogmakerij nu geen volk woont, dat slimmere praat kan verkopen dan jij, dan komt er in de toekomst voor de veehouderij daar bij jullie op de voormalige zeebodem plaats genoeg.
  Overigens, als jij met "pielletje" een synoniem voor penis bedoelt, dan zou ik jou er op willen wijzen, dat het verkleinwoord hiervoor "pieltje"is. Het is voor jouw niveau van intelligentie beter om, indien noodzakelijk, het synoniem piemel te gebruiken. Het verkleinwoord is dan "piemeltje" en niet piemmeltje. Snap je? Afijn , ondertussen is de mqleaseprijs weer gezakt.

 • no-profile-image

  boer

  boer zeewolde

  niets geen frustratie
  maar het is toch jammer
  U wordt zo te lui en zult in 2015 toch weer aan het werk moeten
  dat iedee is pas frustrerend voor U
  Afijn ik ga lekker melken als u wakker bent lees dit en zie ook
  LAESEPRIJS alweer gezakt

 • no-profile-image

  wim

  Dat de leaseprijs zakt zal mij een worst wezen ? Maar de melkprijs zakt nu ook alweer . Ik zit bij doc kaas en die gaat in januari 1 cent naar beneden ?????????? Oosterveld zegt we zitten nu op een niveau wat vergelijkbaar is met andere ondernemingen. ZEKER VERGETEN WAT WIJ ALS VEEHOUDER DE AFGELOPEN 2 JAAR VOOR MELKPRIJS GEKREGEN HEBBEN BIJ ONZE DOCKAAS ????????

 • no-profile-image

  doc


  En je slikt dat zomaar, dat je wordt voorgelogen!! lijkt wel een kinderklas.

  Zo snel mogelijk als kan wegwezen bij dat cluppie daar

 • no-profile-image

  boerinneke

  Allemaal stemmingmakerij om de prijs naar beneden te lullen. Het tij kan zo weer om slaan en geloof het of niet maar in 2015 zal er echt niet vrij gemolken kunnen worden. Dus de referentie jaren zullen op de een of andere manier toch weer gaan tellen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.