Home

Achtergrond

Lawaaiprotest tegen verbreding A27 en A12

Zaterdag protesteren kinderen en hun ouders uit vier Utrechtse wijken tegen de verbreding van de snelwegen A27 en A12.

Door lawaai te maken met potten en pannen willen de inwoners kenbaar maken dat de verbreding ontzettend veel geluidsoverlast gaat opleveren, zo meldde een van de organisatoren vrijdag.

Naar verwachting tweehonderd kinderen en hun ouders zullen in Lunetten protesteren. In Voordorp, Overvecht en Rijnsweerd lopen wat minder families mee. "We maken ons zorgen om de extra geluidsoverlast, de luchtkwaliteit zal verslechteren en we moeten ruimte van de wijk afstaan aan de snelweg'', aldus organisator John Buitink.

Begin november is besloten de snelwegen aan de oostkant van Utrecht te verbreden om de files te bestrijden. Eerder was sprake van de aanleg van nieuwe wegen door onder andere Amelisweerd. Daartegen is het afgelopen jaar veel geprotesteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.