Home

Achtergrond 2 reacties

Landbouwbeurs wil aardappel in hoorzitting

De Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) vraagt de vaste commissie voor landbouw om de aardappel als onderwerp te nemen voor de hoorzittingen die binnenkort worden gehouden over de margeverdeling in de voedselketen.

De Tweede Kamer wil meer inzicht krijgen in de margeverdeling van producten uit de agrarische sector. Volgens LNCN is de aardappel het beste product voor de hoorzittingen over de plantaardige sector, schrijft het bestuur in een brief aan de kamercommissie. "Naast de afzet in de consumptiemarkt worden veel aardappelen verwerkt tot chips, frites en andere snacks, die hoofdzakelijk in de supermarkten worden afgezet. Mede vanwege deze verwerking is dit product minder transparant dan de overige producten uit de plantaardige sector."

De LTO-vakgroep Akkerbouw heeft vorige week de vaste kamercommissie gevraagd de fritesketens te betrokken in de hoorzittingen. Volgens de vakgroep is de fritesindustrie een belangrijke sector voor de hoorzittingen omdat alle schakels in de voedselketen een rol spelen: primaire producenten, groothandel, verwerkende industrie en detailhandel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nn

  1950 kg bintje 25gulden cent portie patat 50gulden cent.
  2000 to 2010 kg bintje 6 to 9 euro cent portie patat 225 euro cent.
  Vedder onderzoek of comentaar is overbodig.

 • no-profile-image

  J.

  Maar in 1950 werd de friet nog door de huisvrouw gesneden die tevreden was met 'n fiets met 2 harde banden. Anno 2010 zitten er allemaal d*kkoppen in de directies van de frietsnijders die allemaal een dikke wagen onder de kont moeten hebben en hun schandknaapjes die op dit moment de verlaagde contracten aan de boeren proberen aan te smeren uiteraard ook...

Of registreer je om te kunnen reageren.