Home

Achtergrond 2 reacties

Lammetjes twee weken afgezonderd

Kinderboerderijen moeten hun drachtige schapen en geiten de komende tijd in een afgesloten ruimte laten lammeren.

De lammetjes moeten daar vervolgens afgezonderd van het publiek nog twee weken bij het moederdier blijven. De maatregel tegen de verspreiding van de Q-koorts is vanochtend ingegaan, zo meldde het ministerie van landbouw. De bacterie die Q-koorts veroorzaakt, kan vrijkomen bij bevallingen en miskramen.

Lammetjesaaidagen mogen dit jaar alleen worden gehouden op bedrijven waar alle dieren twee keer tegen Q-koorts zijn ingeënt. Bezoekers van die bedrijven mogen sinds donderdag ook niet meer bij drachtige geiten en schapen in de buurt komen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Achterhoekse

    Wat gaan we doen met de ratten,vogels ,katten,honden,????de Q koorts bacterie zou al 50 jaar in ons land aanwezig zijn ,dat heb ik gelezen in een dierenvakblad .Waarom moeten dan gezonde drachtige geiten worden geruimd?met hun mooie gezonde lammeren .Het is gewoon gezonde dieren vermoorden .

  • no-profile-image

    lol

    Schapen en geiten moeten ook ademen toch? Je moet ze wel luchtdicht afscheiden, coxiella is toch via de lucht verspreidbaar?

Of registreer je om te kunnen reageren.