Home

Achtergrond

Laatste suikerbieten gelost in Hoogkerk

Bij de suikerfabriek in het Groningse Hoogkerk worden de laatste bieten van dit seizoen aangevoerd.

De verwachting is dat de bietencampagne morgen wordt afgerond. De campagne is dit jaar een week langer dan vorig jaar. Het winterse weer heeft de suikerverwerkers in de afgelopen periode soms parten gespeeld. Ongeveer 3 procent van de bieten heeft vorstschade opgelopen. Een klein deel van de bieten is niet geoogst vanwege te grote vorstschade of onbegaanbaarheid van het perceel. Rik Gengler van Suiker Unie zegt dat de campagne dit jaar heel goed is gegaan. Morgen en overmorgen wordt de laatste suiker geproduceerd en daarna wordt de fabriek in twee dagen schoongemaakt. "En dan is de campagne 2009/2010 definitief ten einde." Foto Jan Bouwman

Kok Rob Oudshoorn bereidt kalfsvlees tijdens de European Fine Food Fair (EFFF) 2010 in Maastricht. De jaarlijks terugkerende beurs is een ontmoetingsplaats voor de gastronomie. Na enkele jaren afwezigheid wordt dit jaar Het Glazen Kalf weer uitgereikt; de prijs voor de kok die de meest originele kalfsgerechten bereidt. Dit jaar won kok Merel Thomassen van Bistro Sharlot uit Ulvenhout. De koks maakten naar eigen creativiteit een hoofdgerecht dat is voorgelegd aan een jury van vakmensen. Foto Twan Wiermans

Greenpeace-activisten in de Zuid-Indiase stad Bangalore hebben zich verkleed als aubergines uit protest tegen de mogelijke toelating van genetisch veranderde aubergines. De Indiase overheid organiseert openbare bijeenkomsten om te peilen hoe de toelating valt.
Natuur- en milieuactivisten, maar ook tuinders zijn tegen de introductie van een transgene aubergine. De zogenoemde BT-aubergine is weerbaarder tegen ziekten omdat hij een gen heeft van de bodembacterie bacillus thuringienis. Als de overheid de aubergines toelaat, zou het de eerste transgene groente in India zijn. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.