Home

Achtergrond

LTO wil jaar uitstel van nieuwe perceelsregistratie

Boeren ondervinden veel moeilijkheden bij de nieuwe perceelsregistratie.

De irritaties lopen zo hoog op, dat de nieuwe registratie maar een jaar moet worden opgeschoven. Dat vindt LTO Melkveehouderij.

Op last van de Europese Commissie moest Nederland een nieuwe perceelsregistratie ontwikkelen. Uit twee inspecties bleek namelijk dat Nederland te veel grond heeft opgegeven voor toeslagrechten. Brussel heeft Nederland een boete opgelegd van 16,6 miljoen euro.

De nieuwe registratie gaat via de website van het ministerie van LNV. En daar gaat het mis, zegt beleidsmedewerker Wiebren van Stralen van LTO Noord. "Het systeem is bepaald niet gebruiksvriendelijk. Alle wijzigingen kleiner dan een meter breed neemt de computer niet mee. Over een lengte van enkele honderden meters scheelt dat veel grond."

LTO wil op hele korte termijn opnieuw overleg met de Dienst Regelingen. Bovendien wil de organisatie van de Europese Commissie weten welke opdracht Nederland voor deze operatie heeft gekregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.