Home

Achtergrond

LTO: volgende stap moet zijn onderscheid in smaak

Vakgroepvoorzitter varkenshouderij Annechien ten Have van LTO is blij met het akkoord tussen Albert Heijn en Vion over het tussensegment varkensvees.

"Het is precies wat wij wilden en sluit aan bij de principes van Comfort Class." Ten Have hoopt dat er met deze stap een mogelijkheid ontstaat om varkensvlees van Nederlandse herkomst duidelijk te positioneren in het schap. "Het moet ons doel zijn dat Albert Heijn gewoon niet om het Nederlands product heen kan." Om die positie te bereiken vindt Ten Have dat de volgende stap zou moeten zijn dat er hard wordt gewerkt om dit vlees onderscheidend te maken op het punt van kwaliteit en smaak. "We moeten ons daarop gaan focussen de komende tijd."

NVV: ronduit positief

Ook NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg is ronduit positief over het bereikte resultaat. "Ik heb Vion gefeliciteerd en gecomplimenteerd met dit positieve resultaat. Wij hebben altijd gesteld dat de markt moet vragen om de productie van tussensegment varkensvlees. Dat is dus precies wat nu gebeurt. Er is sprake van een substantiële vraag. 1 miljoen varkens is nogal wat. Met een goede meerprijs moet Vion de varkenshouders nu verleiden om in dit segment te stappen."

Zwanenburg vindt het positief dat Albert Heijn en in het verlengde daarvan ook Ahold en Vion hun nek uitsteken. Hij wijst er op dat Albert Heijn ook in het verdoofd castreren-dossier steeds zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en steeds het voortouw nam als het ging om bijvoorbeeld de afdracht van de supermarktbijdragen aan het castratiefonds.

Of registreer je om te kunnen reageren.